Tuesday, 31 July 2012

Twins . again .


hahahahhah ! this is so funny ! asal ja sa tengok balik ne gambar . hahahhaha !! 
btw, ini lagi kemas kan berbanding first pic yang sa edit macam ne ? haha . 

p/s: tadi saya beli mentos lagi ..Lime Mint juga rasa dia . sana Giant. hahahahhah . padahal yang sebelum ne punya pun belum habis -________-


Twins !

whooops ? twins saya ? haha . 
kena edit seja baa tuu .. haha . guna PHOTOSCAPE and GIMP seja ..no need photoshop...
tiba2 baa ne ada benda macam ni terlintas di fikiran saya ..then balik jaa dari sekolah, terus pegi buat . hahaha .menjadi juga oh kan even tidak kemas ..nanti saya buat lagi ..yang lebih kemas :)


Sunday, 29 July 2012

weee ~

[klik gambar untuk besarkan]
[fb daddy saya]

[fb kelly ]

weeee ~ tukang baca blog saya yang setia <3 thankyou sejalah sama dorang ..



''Patient is the best policy''


heyyyy !
haha. Kamu tau? saya suka makan mentos :D ni mentos baru jaa sa beli kemarin.. sedap ! Mentos Lime Mint flavour. Limited Edition lagi tuu..so lain kali bila saya marah or merajuk sama kamu, kasi beli ja sa mentos ..tia paya cakap apa2, sa kasi maaf juga tuu . HAHAHAH . 

iklan baa tadi tuu . haha . okay straight to the point -,-
''Patient is the best policy''
so kenapa ni kali punya entry tajuk dia itu ? haha . actually ini ada kaitan dengan header baru saya :)
dulu, pernah baa sa try buat header transparent sendiri ..siap ada gambar saya lagi tuu ..but hancur jadinya . hahahha ! then sa dengan tanpa segan silu nya guna freebies orang lain -,- OMG . that feeling. hahaha ! embarrassing much okay ?
 That time yang saya buat header sendiri tuu saya putus asa sudah ..sebagai manusia , we will change our mind bah kan ? So kemarin[28/7/12], saya semangat balik mau buat header sendiri..saya tidak kisah kena marah mumi sebab tia pandai keluar2 dari bilik . hahahah ! 
first, saya cari di blog2 orang yang ada buat tutorial about header transparent using photoscape.saya tidak guna photoshop  ..tidak banyak yang saya jumpa ..paling banyak pun guna photoshop jaa ..
then ada satu blog ne, dia ajar step by step ..sa dengan bersemangatnya belajar ..hoho ..sampai satu step, kena suruh download gimp ..sa dulu ada download sudah tuu ..sebab dulu saya ada try kan..tapi sebab saya putus asa, saya trus pegi delete tuu software dari lappy saya . HAHAHAHAHA.! kdiam
ni sanalah start problem ..sa download berjam2 ..tapi tidak dapat buka ! OMG . saya betul2 marah sudah tuu ..then saya try lagi ..pun tidak dapat ..saya try laa banyak kali ..tapi tidak dapat juga -,- then saya dengan bijaknya(esehhh :p ) pegi cari tutorial download gimp [klik] ..naaah , start sana baru betul apa yang saya download ..memang perlukan kesabaran okay .. saya tunggu jaaaaa download habis ..bosan bah . sementara tuu saya pegi on facebook :D tapi 'kawan' saya yang selalu chat sama saya pun tiada on -_____________-
actually time-time saya download ne barang-barang semua kan, saya badmood tuu . HAHAHAHAH . 
then habis sudah download, dapat sudah saya buat ! yeayyyyyyyyyyyyyyy ! happynya !!!! saya sangka susah ..but sebenarnya sangat sangat senang ! :D lepas ne kali-kali lah saya tukar header saya ne ...*evil laugh* 
so credit to this blog : http://alyahbakar.blogspot.com/2011/02/tutor-buat-header-transparent-tanpa.html ..kalau siapa-siapa yang mau buat header transparent tu , download dulu PHOTOSCAPE and GIMP ..but last step yang itu tuan punya blog tiada ajar, tukar format header yang kamu mau buat itu pegi png  okay ? hohoho .. kbye ;)
p/s: sorry ..panjang ni entry ..HAHAHA

                                                                                    

Friday, 27 July 2012

heyy ;)


hey there ! 
Good morning ..
hoho ..posing kejap sama gitar yg satu..biasa sa posing guna gitar hitam seja kan :D
so it's Friday morning..
actually hari ini ada practice menari ..saya tidak pegi..bukan malas, but dorang kawan-kawan sa tidak betul-betul baa latihan..menari sendiri-sendiri plus ada yang buat benda lain..so sa rasa macam buang masa..then kadang-kadang di kelas saya sleepy ne ..haha ..*kay saya merepek -,-*
okaylah ..bye ..mau bersiap-siap dulu .. 




Thursday, 26 July 2012

LaLaLa ~

 hey everyone ! *smile*
hmmmh .. saya tidak tau bah mau post apa ni actually . But saya kesian blog saya tidak terusik ne -,- HAHA 
Btw, that's me with my silly face -__________-
so akhir-akhir ni, saya sangat sibuk . adede ..macam-macam mau dibuat. semua pun sebab itu PBS . hey , got to say this, I hate PBS. bagus lagi PMR. 
Tadi saya hantar folio sains saya *smile* ...3 hari seja buat ..hehehe ..then sekarang, tengah tolong kawan saya buat folio dia ..kesian baa dia..teda kelengkapan di rumah . 

k laa ..itu seja . hohoho .bye.

p/s: ohyeah, bulan puasa pula ni kan . haha . baa,  selamat berpuasa laa kepada siapa2 yg puasa tuu .hehe ..nanti raya, jan lupa jemput saya . HAHA .

                                                                                                 

Friday, 20 July 2012

Sukan Temasya SM ST PETER TELIPOK

Eee .. haii kamu semua ! lama sudah kan saya tidak update-update ne blog ? hayyyy .. saya tiada masa baa .. correction , saya malas . HOHOHO ..
so seperti biasa ..mesti ada gambar kan ..hehe .. tapi kebanyakkannya saya dengan Kelly punya muka ..sebab saya banyak ambi acara *ganti orang seja* so tia dapat gambar banyak ..


Chelsea

Phone Nabila

sebelum acara lumpat kijang



saya sayang dorang :D


Mira & Marina



tangan saya banyak biru2 -,-

action



kelly & aevil 





tangan kelly -,-


Roweena :D








Lawa :D

yucks

macam lelaki kunun . haha






Kelly di belakang :D part paling smart 






saya lagi yang di belakang :D 






Ange & Azerra







kbye ~
P/S : abaikan muka bangas saya kio .haha